skip to Main Content

Formidlingsfilmen Skutebyen Fredrikstad ble laget i forbindelse med festivalen Tall Ship Races 2019. Fredrikstad Museum ønsket en film til BAR 1567 som kunne snurre å gå hele dagen når det ikke var andre forestillinger i baren.

Ansatte ved Fredrikstad Museum fant frem gamle foto fra samlingene og materialet var med å sette føringer for det visuelle uttrykket. På nettstedet https://graphicriver.net/ hadde jeg allerede plukket ut en mal for Adobe Premiere jeg ønsket å benytte som utgangspunkt. Jeg produserte lydeffekter selv og musikksporet er produsert av Blue Dot Sessions.

Kjartan Abel

Senior nettredaktør/nettutvikler og utstillingsrådgiver ved Østfoldmuseene.
På museet blir jeg glad når vi diskuterer langsiktig forvalting og fornuftig gjenbruk av digitale løsninger. Jeg er stor tilhenger av åpne standarder og robuste APIer. Det mest givende jeg kan arbeide med er å ta i bruk ny teknologi for å møte morgendagens heldigitale museumsbesøkende.
Ingen dag er lik den forrige på museet - og det gjør at jeg har verdens beste jobb. Sånn ellers er jeg over middels interesseret i fotografering, lage lydopplevelser, hunden min Rulle og godt drikke.